• Geschiedenis

  • 1
 

In januari 2012 is een groep van 48 vrouwen uit zeven verschillende landen samengekomen om de berg Kilimanjaro te beklimmen – de hoogste vrijstaande berg in de wereld. Ze spraken daar vrijheid uit voor hen die dat niet zelf kunnen. Daar ontstond de beweging Freedom Climb, de voorloper van het huidige Freedom Challenge.

 

Sindsdien hebben ieder jaar groepen vrouwen en mannen over de hele wereld verschillende bergen beklommen, zoals de Rocky Mountains, de Alpen, Kilimanjaro en het basiskamp van Mount Everest. Met deze klimtochten is meer dan 4 miljoen euro opgehaald waarmee onderdrukte vrouwen en kinderen zijn geholpen.

 
 

Freedom Challenge

 

In de loop der jaren zijn onze activiteiten uitgebreid: we doen meer dan alleen bergen beklimmen. We willen vrouwen én mannen uitdagen om te strijden voor de vrijheid van vrouwen en kinderen door wat voor (fysieke) uitdaging dan ook. Dit kan een wandeling van vijf kilometer zijn, een hardloop marathon of een x-aantal baantjes in het lokale zwembad. Maar ook het organiseren van een ontspannen activiteit, zoals een high tea of een kledingruilbijeenkomst, draagt bij aan onze missie om vrouwen en kinderen op een weg naar vrijheid te zetten.

Wat is jouw uitdaging?
➡ Doe mee

 

 
 
 
 

Operatie Mobilisatie

 

Freedom Challenge maakt deel uit van Operatie Mobilisatie (OM). De fondsen die we werven gaan naar projecten of partners van OM, die focussen op de vrijheid van kwetsbare vrouwen en kinderen wereldwijd. OM is een internationale christelijke zendingsorganisatie die al 60 jaar strijdt tegen onrecht en het Evangelie van Jezus Christus met mensen over de hele wereld deelt. OM is actief in meer dan 110 landen en op een schip dat de wereldzeeën bevaart, Logos Hope. OM teams zitten niet stil en houden van het avontuur om Jezus te dienen. Ze moedigen andere mensen aan om Gods liefde te delen.

WWW.OPERATIEMOBILISATIE.NL

 

Nodig ons uit!

Zou je meer willen weten over moderne slavernij en wat jij eraan kunt doen? Nodig ons dan eens uit voor een presentatie in je kerk, op school, bij je jeugdgroep of vrouwen- of mannenbijeenkomst, eventueel in combinatie met een optreden van Cynthia van Echten. We komen graag naar je toe!

➡ NEEM CONTACT MET ONS OP


 
 
 
 
 
 

Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten.
Spreek, oordeel rechtvaardig, geef de armen en behoeftigen hun recht.

SPREUKEN 31:8–9