Reis van onschatbare waarde

Tien Nederlandse vrouwen vertrokken in september voor een week naar Kosovo, om daar het vrouwenproject van Freedom Challenge te ondersteunen. Diep onder de indruk keerde het team terug, dankbaar voor de ontvangen liefde en voor wat gedaan en gegeven kon worden.

 
  
 

Ze verrasten een van de dames in de vrouwenopvang met zo'n zeven koffers boordevol meegegeven bruids- en galakleding voor haar naai-atelier en winkeltje. Ze gaven les in het decoreren van taart, in het pimpen van oude t-shirts en in het maken van tassen. Weer anderen creëerden van autobanden een speeltuin, toonden hun liefde middels massages en door het aanbieden van een kinder- en tienerprogramma.

Door extra giften, onder meer via een collecte gehouden in de kerk van één van de deelneemsters, kan House of Joy een naaimachine aanschaffen, kledingrekken voor de jurken kopen en jongeren onderwijs geven. Deze Freedom Challenge reis is een ervaring van onschatbare waarde – voor zowel de vrouwen en het team in Kosovo als de dames uit Nederland. Meer lezen? Kijk op de Freedom Challenge Facebookpagina.